top of page

Comunicat de Presă - F.F.I.T.L. - Drept la replică în cazul ”Scandalului centrelor rezidențiale din Voluntari”

Alexandru Gerard Pavel

5 iul. 2023

Poziția oficială a Federației Furnizorilor de Ingrijire pe Termen Lung legat de cazul centrelor rezidentiale din Voluntari si Afumați

Federația Furnizorilor de Îngrijire pe Termen Lung (F.F.I.T.L.) dorește să își exprime profundul dezacord și dezaprobarea față de practicile ilegale care au avut loc în cadrul centrelor rezidențiale pentru persoane în vârstă din localitatea Voluntari, jud. Ilfov, și care au rezultat în neglijarea și abuzul unor persoane vulnerabile. F.F.I.T.L. consideră aceste acțiuni inacceptabile și condamnabile din punct de vedere moral și legal.


Respect pentru varsta a 3 a

Este important să se sublinieze faptul că aceste practici ilegale nu trebuie să fie generalizate și atribuite tuturor furnizorilor de servicii de îngrijire și asistență pentru persoanele în vârstă. Există mulți furnizori care își depun eforturile pentru a oferi beneficiarilor din centrele lor un nivel de îngrijire în conformitate cu standardele de calitate impuse de lege. F.F.I.T.L. solicită opiniei publice, presei și autorităților să nu generalizeze și să trateze în mod echitabil fiecare furnizor în parte, luând în considerare diversitatea calității serviciilor oferite în domeniul asistenței sociale pentru persoanele în vârstă și nu numai.

Este evident că există un derapaj mediatic în care furnizorii de servicii de îngrijire sunt făcuți responsabili în bloc pentru practicile ilegale întâlnite în aceste centre. Este regretabil faptul că furnizori care reprezintă exemple de bună practică în domeniul asistenței sociale pentru îngrijirea persoanelor în vârstă sunt tratați injust și nedrept în acest context.

În încheiere, F.F.I.T.L. invită la o analiză atentă a acestei situații și Îîși exprimă disponibilitatea sa de a comunica atât cu mass-media, cât și cu autoritățile statului, în vederea clarificării acestei situații delicate în care toți furnizorii de servicii de îngrijire și asistență pentru persoanele în vârstă au fost atrasi într-un mod generalizat. F.F.I.T.L. se angajează să colaboreze în mod deschis și transparent pentru identificarea și implementarea unor soluții adecvate care să asigure protecția și bunăstarea persoanelor în vârstă din centrele rezidențiale.

Pentru mai multe informații sau declarații suplimentare, vă stăm la dizpoziție.

Mulțumim pentru înțelegere și sprijin.

Director Executiv   

Alexandru Gerard Pavel

bottom of page